Menü
Wtdt.hu
Egy különleges kung-fu stílus, kimagasló önvédelmi értékkel
Nyitó oldal  Bemutatkozás  A Wing Tsun  Magyaroszági egyesület története  A magyarországi egyesület története
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Jelentkezz be és fedezz fel még több érdekességet a
Wing Tsun világából!

Bejelentkezés

A bejelentkezéshez szükséges adatokat az oktatódtól kaphatod meg.

A Magyar Wing Tsun Egyesület - Magyarország legrégebbi és legnagyobb kung-fu iskolája - megalapítója és vezetője Si-Fu Máday Norbert az első ember volt, aki WING TSUN KUNG FU-t kezdett tanítani Magyarországon 1986-ban.
Máday Si-Fu 1991 óta Leung Ting nagymester személyes tanítványa. Aktivitását számtalan edzőtábor szeminárium, és vizsga vezetése fémjelzi. 2001-ben Leung Ting nagymester felkérte az amerikai Wing Tsun Kung Fu iskolák főinstruktori posztjára.

A Magyar Wing Tsun Egyesület a többi 65 országgal együtt az International Wing Tsun Association hivatalos tagja.
Prof. Leung Ting, A Wing Tsun kung-fu nagymestere 1991. óta évente egyszer, 1998-ban és 2000-ben kétszer is ellátogatott hazánkba, hogy tanítsa és mesterfokozatra vizsgáztassa az arra érdemes tanítványokat. Személyes jelenléte rendkívül fontos mind az oktatók, mind a diákok számára.

A szintén Máday Si-Fu által alapított és vezetett Kelet-Európai Wing Tsun Szervezet keretein belül irányítása alá tartozik Magyarországon kívül még Lengyelország, Románia, Ukrajna, Oroszország és Litvánia is. Az ázsiai országokon kívül egyedül a Kelet-Európai Szövetség tartozik közvetlenül a nagymesterhez, a többi országnak a német főinstruktor alá kell csatlakoznia.

A kelet-európai országok központi székhelye a kecskeméti kolostor. Ebben a 100nm-es tradicionálisan berendezett kung-fu szentélyben történik az oktatók továbbképzése, illetve a kolostor hatalmas udvara ad otthont a tanulók nyári táborainak is. Idén, a 20 éves jubileum alkalmával nagyfokú átalakítások kezdődtek meg az egyesület tagjainak részvételével.
A Magyar Wing Tsun Egyesülethez csak Magyarországon majdnem száz iskola tartozik. Ebből tíz Budapesten működik különböző kerületekben.

Si-Fu 2005-ben átvette Leung Ting Nagymestertől a 7. mesterfokozat diplomáját, 2007-ben elérte a 8. mesterfokozatot. Ez a magas rang lehetővé teszi Máday Si-Funak, hogy a Mesterek Tanácsával a tanítványokat mesterekké vizsgáztassa és átadja a Nemzetközi Wing Tsun Szövetség (International Wing Tsun Associaton - IWTA) diplomáját.

A magyar Wing Tsun egyesület célja a jövőben is ugyanaz, mint eddig:

  • mindenkinek lehetőséget adjon egy eredeti, ősi kínai harcművészet gyakorlására;
  • fejlessze a tanulókat:
    • a, fizikailag: állóképesség, kitartás, tűrőképesség és mozgáskoordináció fejlesztése;
    • b, szellemileg: a technikák anatómiai, fizikai és matematikai magyarázata, ok-okozati összefüggése; keleti kultúra és nyelv megismerése; lelki egyensúly visszaállítása; memória fejlesztése stb.;
    • c, erkölcsileg: önfegyelemre, egymás iránti türelemre és segítésre, illetve tiszteletre az idősebbek és tapasztaltabbak iránt;
  • közössége révén otthont és "családot" adjon annak akinek szüksége van rá;
  • helyes utat mutasson a fiatalabb generációnak szabadidejük értelmes eltöltésére.

 

Wtdt.hu - oldal megosztása