Menü
Wtdt.hu
Egy különleges kung-fu stílus, kimagasló önvédelmi értékkel
Nyitó oldal  Érdekességek  Érdemes megnézni  Gyakori kérdések
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Jelentkezz be és fedezz fel még több érdekességet a
Wing Tsun világából!

Bejelentkezés

A bejelentkezéshez szükséges adatokat az oktatódtól kaphatod meg.

Gyakori kérdések

Hány éves kortól érdemes már/még elkezdeni a Wing Tsun tanulását?

A Wing Tsun kortól és nemtől függetlenül elsajátítható, minden a tanítvány kitartásán és akaratán múlik. A kung fu azt jelenti: az összpontosítás művészete, nehéz munka. Ez alapján 7 éves kor alatt csak az igazán elszánt ifjú tanítványok tudják lekötni vele magukat. Idős korban ugyanúgy elkezdhető, mint fiatal korban. A testi épség a Wing Tsun edzésen nincs veszélyben, tekintettel az oktatási rendszerre és a kung fu természetére. Wing Tsun kung fut gyakorolni egy hasznos tornához hasonlatos, melynek pozitív mellékhatása az egészségmegőrzésen és javításon kívül a hatékony önvédelem képessége.

Hogyan találhatom meg a hozzám legközelebbi iskolákat és mi alapján válasszak?

A hozzád legközelebbi iskolát a legegyszerűbben az iskolák menüponton keresztül tudod megtalálni, hívd fel bátran a megyei vezetőt, segíteni fog. Sok iskolának saját honlapja is van, azokat is átböngészheted. Ha gondolod, a kapcsolaton keresztül is felteheted kérdésedet e-levélben, vagy a fórumon. Ha több iskola is van a közeledben, akkor nyugodtan járd végig őket és vegyél részt a próbaedzésen.

Mire számítsak az első Wing Tsun edzésemen?

Sok új és logikus információra, gyorsan elröpülő időre, érdekes emberekre, kellemes nevetésre és izzadságra. Kezdőknél a legnagyobb technikai feladatot a Wing Tsun egyidejűség elve okozza, hogy egy időben mást cselekedjen a két kéz. Könnyen kipróbálhatod, ha kinyújtod mindkét kezed, s az egyiket jobbra-balra, míg a másikat fel-le mozgatod egyszerre. Ugye nem is olyan egyszerű? A Wing Tsun mesterszinthez betekinthetsz, ha ennél a játéknál felemeled a lábad és körző mozdulatokat végzel vele. A nem-technikai jellegű újdonságok közül nagy valószínűséggel a kung fu családi rendszer és az őszinte meghajlás lesz a legnagyobb számodra.

Miben fogok edzeni, és ez mennyibe kerül?

Ha a Wing Tsun harcművészet tanulásába kezdesz, nem kell azonnal a teljes ruházatot megvásárolnod, az uniformis első eleme, a póló a két hónap próbaidő után kötelező. A nadrág a második vizsgádra, a cipő a harmadikra már kell. Természetesen nem árt, ha ezeket hamar beszerzed, mert az uniformis úgy van kialakítva, hogy segítsen téged szabásával, könnyedségével. Minél előbb célszerű beszerezned a mellvédődet is, ami hosszú évekig el fog kísérni, egyszeri befektetés. A kesztyűkre haladó szinten van szükséged. Toll + füzet pedig a legfontosabb és egyben kötelező fegyvered, ez már a kezdetektől szükséges. Az árakról az instruktorod fog felvilágosítást adni és ő segít az eszközök beszerzésében is.

Mennyi idő alatt tudom a Wing Tsun-t elsajátítani?

Teljesen? Soha. Mindig fogsz újabb kihívásokat és lehetőségeket találni. Hasznodra kétségtelenül már az első edzés is válik. Olyan önvédelmi fogásokat és harci alapelveket fogsz hallani, melyeket sikerrel kamatoztathatsz egy lehetséges önvédelem során. A két hónap próbaidő végére elkezded ügyesen koordinálni a kezeid, hogy egy időben mást cselekedjenek, ez nagyon felszabadító érzés. Fél év múlva már áramolsz előre, egy év múlva a 4-5. tanuló vizsgán leszel túl, 3-4 év alatt az első mesterszintet is elérheted. Természetesen minden a Te kitartásodon és akaratodon múlik. Szakkönyvek, szemináriumok, magánóra lehetőségek segítik az előrehaladásod.

Tényleg vannak a Wing Tsun-ban titkos technikák?

Vannak. Ha van egy technika, amit látsz, de nem értesz meg, akkor nem vagy képes elsajátítani. Minden technika titkos számodra, amíg nem kerülsz a birtokába. Ahhoz, hogy valamit megérts, időre van szükséged és sok gyakorlásra fizikailag és szellemileg egyaránt. Ha elérkezel egy adott szintre, újabb ajtókat találsz, amik kinyitásra várnak. Azt se felejtsük el, hogy harcról van szó, az igen komoly dolog, így természetes, hogy a legmagasabb szintű dolgokat nem mutatják meg akárkinek, csak annak, aki érdemes rá. Ha a tiszta Wing Tsun-t keresed és adod tovább, kitartóan, becsülettel, rajtad múlik, mennyi zárt ajtó marad még előtted.

Wtdt.hu - oldal megosztása