Menü
Wtdt.hu
Egy különleges kung-fu stílus, kimagasló önvédelmi értékkel
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Jelentkezz be és fedezz fel még több érdekességet a
Wing Tsun világából!

Bejelentkezés

A bejelentkezéshez szükséges adatokat az oktatódtól kaphatod meg.

Cikkek

Különleges egységek képzése

A Wing Tsun kung fu harci rendszer hatékony, dinamikus, gyors. Mellőzi a fölösleges mozdulatokat. Logikus, intelligens, kellő gyakorlással és gondolkodással bárki számára könnyen elsajátítható. Nem véletlen, hogy a világon különleges alakulatok kiképzési anyagának részét képezi.

Mit jelent (nekem) mesternek lenni…?

A távol-keleti harcművészetek világának egyik fontos szereplője a MESTER…Erre a szóra mindenkinek felrémlik az ősz hajú és deresedő szakállú idős bácsika, aki szótlanul figyeli a tanítványok gyakorlását, és komor arckifejezéssel, gyakran a fejét csóválva, néhány szót mormolva sétálgat a tanítványai közelében, akik 1-1 intésére, vagy vezényszavára minden erejüket megfeszítve végzik a gyakorlataikat és mély tisztelettel közelítenek mesterük felé…

Az akarat és a jellem próbája. Hogyan változtathatja a jellemet a harcművészet?

Sok szülő azért íratja be gyermekét harcművészeti iskolába, mert úgy gondolja, hogy ott majd fegyelmet tanul, erősödik fizikailag és lelkileg egyaránt. Vajon valóban így van ez? Ma a gyerekek és fiatalok egyre kevésbé szeretnek sportolni. A sport sokat vesztett vonzerejéből, a fiatalok ma már inkább mással töltik el szabadidejüket. Ez alól a harcművészetek talán kivételt képeznek. Ez annak is köszönhető, hogy a harcművészet nem pusztán sport, sokkal többet jelent annál. A harcművészet, ahogy a nevében is benne van, a harcnak a művészete. Nemcsak sport, annál jóval több.

Harcművészet és agresszivitás

Nemrég az egyik kereskedelmi televízió műsora a gyerekek agresszivitásával foglalkozott és arra a megállapításra jutott, hogy a gyerekek manapság agresszívebbek, mint régen. Az okokat többek között a filmekre - beleértve egyes rajzfilmeket is - és a számítógépes játékokra vezették vissza. Felvetődhet a kérdés, ha a gyerekek egyébként is agresszívek, szükség van-e arra, hogy egy harcművészetet tanulmányozva a harc hatékonyabb formáit is elsajátítsák? Véleményem szerint a különféle harcművészetek nem növelik az agresszivitást, hanem éppen ellenkezőleg, csökkentik.

A kemény munka szerepe a harcművészetekben

A harcművészetek manapság virágkorukat élik Magyarországon. A legtöbb városban többféle stílust is kipróbálhatnak az érdeklődők.

Wtdt.hu - oldal megosztása