Menü
Wtdt.hu
Egy különleges kung-fu stílus, kimagasló önvédelmi értékkel
Nyitó oldal  Edzési lehetőségek  Edzéstípusok
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Jelentkezz be és fedezz fel még több érdekességet a
Wing Tsun világából!

Bejelentkezés

A bejelentkezéshez szükséges adatokat az oktatódtól kaphatod meg.

EDZÉSTÍPUSOK

Az alábbiakban rövid áttekintést kínálunk az általunk tartott önvédelmi, harcművészeti edzések típusairól. A célunk ezzel az, hogy segítsünk mindenkinek megtalálni, hogy mely típusú edzések felelnek meg legjobban az ízlésének, illetve a lehetőségeinek. 

A WTDT.HU oktatói az alábbi formákban oktatnak Wing Tsun Kung-fut:

  1. Csoportos edzés.
  2. Kiscsoportos edzés.
  3. Egyéni edzés.

1. Csoportos edzés

A csoportos edzés az önvédelem tanulásának, harcművészet gyakorlásának „hagyományos” módja. Ezeken az edzéseken akár 20-30 fő is gyakorol egyszerre, akik tudásszint szerint vannak csoportokba osztva. Minden csoportnak megvan a saját tematikája, amely szerint halad. A csoportos edzés oktatási programja viszonylag kötött, ugyanakkor egyéni tehetség és teljesítmény mentén lehetőség van az átlagosnál gyorsabb előrehaladásra. A WTDT.HU iskoláiban az edzéseket vezető oktató munkáját általában több oktató és asszisztens is segíti, így az egy főre jutó oktatói figyelem viszonylag magas, különösen kezdő szinten. Jelenleg az alábbi iskolákban oktatunk:

A hatalmas igény miatt Budapesten külön csoportot hoztunk létre a gyerekek számára, mivel ők, a Wing Tsun sajátosságaiból adódóan más jellegű edzésprogramot, és az életkoruk miatt rövidebb foglalkozásokat igényelnek. Részletekért kattintson ide.

2.  Kiscsoportos edzés

A kiscsoportos edzéseket a hétvégi, illetve a csoportos edzésekhez képest hosszabb, keményebb, magasabb szintű edzés. Ennek célja, hogy a tanítványok betekintést kapjanak a Wing Tsun magasabb szintjeibe, a haladók szabadabban gyakorolhassák az önvédelmi technikákat, illetve a küzdelmi képességek minél életszerűbb körülmények között kerülhessenek fejlesztésre. Havonta egy-két alkalommal néhány órán keresztül van lehetősége a tanítványoknak a szokásosnál ilyen módon, más lelkes tanítványokkal együtt gyakorolni a Wing Tsun kung-fut és az önvédelmi technikákat. 

3. Egyéni edzés

Az egyéni edzés (magánóra) lényege, hogy az edzés majd minden eleme személyre szabható. Az edzés ideje, helye, az oktató személye, az oktatás menete, tematikája, irama, keménysége egyaránt igazodik a tanítvány elképzeléseihez, lehetőségeihez, tehetségéhez. A mester így tudja legjobban megismerni tanítványát és ezért így tudja a legjobban tanítani. Egyéni edzést azonban a nevével ellentétben természetesen egyszerre többen is igénybe vehetik. Amennyiben össze tudják hangolni az edzéseket, akár 4 főig is van értelme így tanulni. Kétségtelenül ez a leghatékonyabb formája az oktatásnak, ugyanakkor – tekintve a körülményeket – ennek a legmagasabb a tandíja.

Ha a tanulás hatékonyságát tekintjük a legfontosabb szempontnak, akkor - hosszú évek tapasztalata alapján - a legjobb eredmény a különböző típusok kombinálásával érhető el. A csoportos edzéseken tanultakat a kiscsoportos edzésen, illetve az egyéni foglalkozásokon lehet igazán jól kicsiszolni, így lehet igazán jó önvédelmi képességekre szert tenni.

Wtdt.hu - oldal megosztása