Menü
Wtdt.hu
Egy különleges kung-fu stílus, kimagasló önvédelmi értékkel
Nyitó oldal  Önvédelem
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Jelentkezz be és fedezz fel még több érdekességet a
Wing Tsun világából!

Bejelentkezés

A bejelentkezéshez szükséges adatokat az oktatódtól kaphatod meg.

Hogyan válasszon önvédelmi-, harcművészeti edzést?

Az önvédelem és különböző távol-keleti harcművészetek, küzdősportok oktatása sokszínű, de szabályozatlan területe a társadalmunknak. Ahhoz, hogy az ember eligazodjon a kusza viszonyokban sok időt kell rászánnia a megismerésére, több évet kell eltölteni ezen területen. Ezért azok a laikus érdeklődők, akik szeretnének stílust, önvédelmi rendszert, oktatót választani maguknak nincsenek könnyű helyzetben. Sokan éveket vesztegethetnek el valahol, mire rájönnek, hogy becsapták őket és céljaikat azon a helyen egyáltalán nem lesznek képesek elérni.

Hétköznapi önvédelem

Biztos mindenki látott már hasonló jelenetet a filmekben: Egy nő épp egy elhagyatott parkolóházon vág át. Egy rosszarcú férfi bújuk meg az autók között, majd hirtelen kilép egy magas jármű mögül és megragadja a nőt. Ez védekezésképpen néhány látványos mozdulattal harcképtelenné teszi a támadót, aki pillanatokon belül már a földön fekve vonaglik a fájdalomtól, a szerencsés nő pedig bepattan a kocsijába és messze hajt.

Az önvédelem – ahogy mi látjuk.

Se szeri se száma az önvédelemről szóló újságcikkeknek, weblapoknak, tv műsoroknak. Napjainkban kétségtelenül népszerű témájáról van szó, pont ezért tartjuk fontosnak, hogy ebből a hatalmas információáradatból segítsünk kihámozni mi az, ami az önvédelemben valóban hasznosítható. A wtdt.hu oldalon található Wing Tsun kung-fu iskolákban több, mint egy évtizede foglalkozunk önvédelem oktatásával. A nálunk tanulók között a gyerekektől a 60 évesig minden korosztály megtalálható, gyakorolnak velünk férfiak és nők, erős és gyengébb fizikumúak, harcosabb és „békésebb” habitusúak egyaránt. Az elmúlt időszak alatt felhalmozott tapasztalatunk alapján az alábbi összefoglalóval szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az önvédelem témakörét megismerni szándékozóknak.

Wtdt.hu - oldal megosztása