Menü
Wtdt.hu
Egy különleges kung-fu stílus, kimagasló önvédelmi értékkel
Nyitó oldal  Bemutatkozás  A Wtdt.hu...  Célkitűzései
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Jelentkezz be és fedezz fel még több érdekességet a
Wing Tsun világából!

Bejelentkezés

A bejelentkezéshez szükséges adatokat az oktatódtól kaphatod meg.

Kik vagyunk? Mit akarunk megvalósítani?

A WTDT.HU oktatói közösségét olyan fiatal, felkészült mesterek alkotják, akik a hagyományostól eltérő, újszerű szemléletet kívánnak megvalósítani az önvédelem és a harcművészetek, ezen belül is a Wing Tsun Kung Fu, oktatása terén. Professzionális, ugyanakkor empatikus, lelkiismeretes hozzáállásunk garantálja, hogy segítőkész közösségünkben mindenki megtalálja a számítását, aki fejleszteni szeretné önmagát, valódi önvédelmi képességekre szeretne szert tenni, mindezt az egészsége megóvása mellett. Szakmai, egyesületi hátterünket az ország egyik legnagyobb harcművészeti egyesülete a Magyar Wing Tsun Egyesület biztosítja.

Célunk: Hatékony önvédelem, képességeink fejlesztése, egészségünk védelme

Legfőbb feladatunknak azt tartjuk, hogy segítsünk mások számára ezen célok megvalósításában. Manapság a harcművészetek és különösen a küzdősportok egyik legnagyobb problematikája ugyanis, hogy ezt a három fontos dolgot nem tudják egyidejűleg elősegíteni, általában mindössze egy vagy két elemét képesek megvalósítani. A gyakorlók valamilyen mértékű fejlődését ugyan a legtöbb stílus, sportág támogatja, de ez vagy nem párosul valódi, sokoldalú önvédelmi módszerek elsajátításával, vagy már rövid távon rongálja az egészséget, a hosszú távú komoly egészségkárosodásokról már nem is beszélve.

A valódi, a lehető legtöbb szituációra megoldást kínáló hatékony önvédelmet nemcsak azért tartjuk fontosnak mert általa nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, és szükség esetén épségben kerülhetünk ki egy konfliktusból, hanem mert elősegíti egy reális önértékelés és önbizalom kialakulását. A legtöbb harcművészet és küzdősport azt állítja magáról, hogy gyakorlása által hatékony önvédelem érhető el, de mégis nagyon kevés azok száma, ahol ez mindenki számára kivitelezhető, könnyen tanulható, utcai körülmények között is azonnal használható módszert jelent.

Képességeink fejlesztésén mi nem kizárólag a fizikai teljesítmény növelését értjük. Egyaránt hangsúlyt fektetünk testünk fejlesztésére (erő, kondíció, ügyesség, reflexek) és a pszichés, valamint szellemi készségek, képességek (kitartás, céltudatosság, önkontroll, konfliktuskezelés, problémamegoldás, társas készségek, stb.) fejlesztésére. Hisszük, hogy az élethez szükség van a fizikai és a pszichikai képességek egyensúlyára, harmóniájára. Alapelvünk, hogy mindenkinek elsősorban saját magához képest kell fejlődést elérnie és nem pedig egy abszolút mérce szerint.

Az egészségünk védelmét azért tartjuk fontosnak, mert a küzdősport és harcművészet oktatás egyik legnagyobb problematikája, hogy az edzésmódszerek gyakran vezetnek sérülésekhez, már rövid távon egészségkárosodáshoz, végső soron pedig az teljes élethez szükséges fizikai és szellemi képességek átlagosnál gyorsabb hanyatlásához. Ennek alapvetően két oka van. Egyrészt, hogy az önvédelem oktatása általában elsősorban küzdősportok formájában történik, ahol az ellenfél legyőzését általában a puszta erő és a fájdalomtűrő képesség végzetes fokozásával látják biztosítottnak. Az emberi testet (izületek, izmok, szervek és a központi idegrendszert) azonban nem arra tervezték, hogy az erő és a fájdalomtűrő képesség radikális fejlesztését sokáig károsodás nélkül képes legyen elviselni. Másrészt pedig a harcművészetekben, küzdősportokban elburjánzó és mindent felülíró versenyszellem a fiatalokat állandó megmérettetésre sarkalja, így növelve a testet érő extrém terhelést, a fejet érő ütések számát, amelyek hosszú távon különösen nagy károsodást képesek okozni.

A fentiek alapján megítélésünk szerint az önvédelem és harcművészet oktatásának legnagyobb kihívása a fenti három szempont összehangolása. A WTDT.HU iskoláiban ezért az egyik leghatékonyabb, legdinamikusabb önvédelmi rendszert, a Leung Ting Wing Tsun Kung fut ötvözzük egy olyan képzési, oktatási módszerrel, amely révén megvalósítható mindhárom fenti cél. Ezen túlmenően törekszünk a szakmailag és emberileg egyaránt alkalmas, példát mutatni képes oktatók kiválasztására, folyamatos és magas szintű szakmai képzésükre, ezáltal téve őket alkalmassá a fenti hármas egység megvalósítására.
 

Wtdt.hu - oldal megosztása