Menü
Wtdt.hu
Egy különleges kung-fu stílus, kimagasló önvédelmi értékkel
Nyitó oldal  Érdekességek  Hírek  3. Budo és Küzdősport Gála
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Jelentkezz be és fedezz fel még több érdekességet a
Wing Tsun világából!

Bejelentkezés

A bejelentkezéshez szükséges adatokat az oktatódtól kaphatod meg.

3. Budo és Küzdősport Gála

Részvételi rekord a 3. Budo és Küzdősport Gálán. A Terrorelhárítási Központ által szervezett eseményen a rendvédelmi dolgozók küzdöttek meg egymással. Az idei esemény díszvendége a négyszeres K1-világbajnok volt. A programban harcművészeti bemutató is szerepelt.

Négy stílus, négy tatami, három ring és háromszáznál több versenyző. A küzdősportgálán a rendvédelmi szervek hivatásos tagjai mérték össze tudásukat. A Terrorelhárítási Központ (TEK) harmadik alkalommal rendezte meg a versenyt. „Ezek az alakulatok akkor mennek ki, amikor nagy a baj, fegyveres a bűnöző, ellenáll a bűnöző, ott nem mindig a fegyverhasználatnak van helye, de a nagyon kemény rendőri fellépésnek, hogy megvédje magát, annak igen. Ez az ilyen oktatások nélkül elképzelhetetlen. Abban a személyvédelmi munkában, ahol elnökökre vigyázunk, egy támadás kivitelezése nem mindig fegyverrel kell, hogy megoldódjon, ott a közelharci elemek fontosak – és itt leginkább a dzsúdzsucuról beszélek, ami a TEK-ben az egyik ág –, de ha az ember eljut addig és átbillen azon az ágon, akkor viszont szükség van a full kontaktra, ezért van a másik ág a TEK-ben, a Karacs Attila által fémjelzett full kontakt K1 rendszerű oktatás” – mondta Hajdu János, a TEK főigazgatója.

A gála díszvendége a négyszeres K1-világbajnok, a holland Semmy Schilt volt, aki edzést is tartott a TEK kommandósainak.

A párharcok szüneteiben bemutatókkal szórakoztatták a közönséget. Az egyik fellépő a sportállamtitkár volt, aki a wing tsun kung fut űzi, és már a negyedik mesterfokozatnál tart. „Ez a harcművészeti irányzat egyértelműen az ellenfél gyenge pontját célozza meg, tehát a gyenge pontjaira irányul a támadás, rendkívül gyors, ez látható is volt a bemutatón, és ez meglepetésszerűvé tud válni, hogyha az ellenfél erre nincs felkészülve. Természetesen én nem azért csinálom, hogy ezt bárkinek is kötelezővé tegyem, én huszon-egynéhány évvel ezelőtt ezzel a stílussal megismerkedtem, előtte karatéztam. Mindegyik harcművészet szép, jó, meg kell találni, ami az ember számára a saját egyéniségéhez, jelleméhez, fizikai képességeihez a legjobban illő” – mondta Simicskó István.

A gála ingyenes volt, a látogatók a Bethesda Gyermekkórházat támogathatták adományaikkal.

A teljes cikket itt találod: http://mno.hu/hirtvsport/negy-stilus-negy-tatami-harom-ring-tobb-szaz-versenyzo-1250269

Vissza

Wtdt.hu - oldal megosztása