Menü
Wtdt.hu
Egy különleges kung-fu stílus, kimagasló önvédelmi értékkel
Nyitó oldal  Érdekességek  Hírek  Apáca fejlesztette ki a kungfuirányzatot
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Jelentkezz be és fedezz fel még több érdekességet a
Wing Tsun világából!

Bejelentkezés

A bejelentkezéshez szükséges adatokat az oktatódtól kaphatod meg.

Apáca fejlesztette ki a kungfuirányzatot

A Magyar Wing Tsun Egyesület Csongrád megyei iskolái gálaműsort szerveztek, hogy bemutassák a kungfu történetét a kialakulástól napjainkig, és ünnepeljék a szegedi wing tsun fennállásának 25. évfordulóját. Számos kosztümös és egyenruhás bemutatót tartottak magyar és külföldi mesterek, többek között óvodás és kisiskolás gyerekek formagyakorlatát és katonai bemutatót is láthattak az érdeklődők. A wing tsun irányzatot jelenleg 60 országban, 4000 helyi szervezetben több mint egymillióan követik.

A stílust a shaolin templom lerombolása után életben maradt öt nagymester fejlesztette ki 300 évvel ezelőtt. Különlegessége, hogy ez az egyetlen olyan kínai harcművészet, amelynek kitalálója és vezetője egy apáca volt. A hatékonyságát világszerte abban látják, hogy alkotója egy nő volt, aki figyelembe vette az emberi anatómiát, és a puszta fizikai erő helyett az értelemre, a gondolkodásra, a gyorsaságra, könnyedségre helyezte a hangsúlyt.

Ez az a műfaj, amelyet Bruce Lee is művelt, és filmjein híressé tett. Nagymestere, Yip Man azonban – aki abban az időben a stílus vezető nagymestere volt – szintén tanítványát, dr. Leung Tinget jelölte meg utódjául. A ma is tanító mester tíz évvel ezelőtt „fiává fogadta" a kiskunhalasról elszármazott si-fu Máday Norbertet, akit néhány héttel ezelőtt – a 9. mesterfokozatának megszerzése után – a nemzetközi wing tsun iskola második nagymesterévé tett, ezzel együtt a kungfuirányzat tudásanyagának teljes örökösévé – a magyar mestert is köszöntötték tanítványai.

Forrás: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/apaca_fejlesztette_ki_a_kungfuiranyzatot/2307440/

Vissza

Wtdt.hu - oldal megosztása