Menü
Wtdt.hu
Egy különleges kung-fu stílus, kimagasló önvédelmi értékkel
Nyitó oldal  Érdekességek  Hírek  IV. "Harcművészek a határon túliakért"
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Jelentkezz be és fedezz fel még több érdekességet a
Wing Tsun világából!

Bejelentkezés

A bejelentkezéshez szükséges adatokat az oktatódtól kaphatod meg.

IV. "Harcművészek a határon túliakért"

Magyarországon negyedik alkalommal került megrendezésre Budapesten 2014. május 17-én a „Harcművészek a határon túliakért” elnevezésű kulturális és sportnap. A szervezők a határon túli magyar gyermekek tanítását, vendégül látását tűzték ki célul.
A rendezvény keretein belül a határon túli fiatalok ízelítőt kaptak a magyar kultúrából, a harcművész mesterek több évtized alatt szerzett tudásából.

A fiatalok kulturális programokon vettek részt, a rendezvény a Kossuth Lajos téren vette kezdetét ahonnan az Országház látogatása következett. A Parlamentben a fiatalok a különböző helyiségek mellett megcsodálhatták a Szent Koronát, az országalmát, és a királyi jogart is.  A kulturális programok után a szervezők egy közös ebéddel kedveskedtek a gyermekeknek. 

A rendezvény fővédnöke, Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár üdvözölte a Felvidékről és Erdélyből érkezett diákokat, tanáraikat. A Magyar Wing Tsun Egyesület mesterei harcművészeti bemutatóval készültek, a Magyar Szablyavívó Iskola is színvonalas bemutató tartott, hagyományőrző néptáncbemutató is szerepelt a palettán. A Gyermekek versekkel, énekekkel készültek:

„Van nekünk egy zászlónk, mit nem téphetnek szét
A színek maradnak, akármilyen a szél
Álmaimban álmodtam, jó lenne szeretni
Legyen olyan hely, hol jó magyarnak lenni!

Legyen végre egy ország, hol a szavakat kimondhatják!
Legyen végre egy nép, mely elmondhatja kínját!
Legyen végre sok ember, kik tudják, hol a mennyország!
Az lesz az a hely, mit úgy hívnak Magyarország!”

Délután kezdődtek a sportfoglalkozások. A fiatalokat először minden idők egyik legsikeresebb magyar vívója Pézsa Tibor magyar vívó, olimpiai és világbajnok, Mohos János vívómester és Németh Árpád vívómesternek köszönhetően a vívás alapjait sajátíthatták el a Magyar Szablyavívó Iskola szablyavívói segítségével. A rendezvényen Pézsa Tibor olimpiai aranyérme is előkerült, megtiszteltetés hogy megnézhettük az érmet, köszönjük! 

A fiatalok számára a harcművészet értékeit megmutatta és átadta Sifu Máday Norbert (9. mesterfokozat), Si-hing Szél Gábor (7. mesterfokozat), Si-hing Salamon Ferenc S (6. mesterfokozat), Si-mei Kovács Eszter az egyesület oktatói segítségével. A résztvevők önvédelmi technikákat sajátíthattak el a rendezvényen. 

Köszönjük a szervezőknek, a Magyar Wing Tsun Egyesületnek, a Magyar Szablyavívó Iskolának az Alapítvány a ’48-as Hősökért-nek hogy a rendezvény negyedik alkalommal és megrendezésre kerülhetett.  Szabó Csaba Si-hingnek köszönjük a szervezést, lelkiismeretes munkáját.

Vissza

Wtdt.hu - oldal megosztása