Menü
Wtdt.hu
Egy különleges kung-fu stílus, kimagasló önvédelmi értékkel
Nyitó oldal  Érdekességek  Hírek  Katonai bemutató magas rangú tiszteknek
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Jelentkezz be és fedezz fel még több érdekességet a
Wing Tsun világából!

Bejelentkezés

A bejelentkezéshez szükséges adatokat az oktatódtól kaphatod meg.

Katonai bemutató magas rangú tiszteknek

A közelmúltban rendezte meg nyolcadik alkalommal a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Békés megyei szervezete az iskolai tanulók haditornáját a Békéscsaba melletti Fürjes laktanyában. A rendezvényen részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter úr, Benkő Tibor altábornagy úr, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke és több magas rangú katonai és rendőr vezető is. A derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium honvédelmi tagozatos tanulóit 8 diák képviselte egy bemutatóval, Széll Gábor, 6. fokozatú Wing Tsun mester vezetésével.

A haditorna programja Benkő Tibor a Honvéd Vezérkar főnökének fogadásával kezdődött, majd a ködös, hűvös időben a színvonalas bemutatóval folytatódott, mely nagy sikert aratott a főtisztek és a magyar honvédség, rendőrség az állami közigazgatás vezetőinek, valamint az igen nagy számban megjelenő iskolások körében is.

Ezek után Hende Csaba honvédelmi miniszter beszédében hangsúlyozta: a honvédelem minden állampolgár kötelessége. "Amikor a történelem során a magyarok összefogtak, mindig hatalmas sikert arattak. Így volt ez Nándorfehérvárnál, vagy Eger ostrománál, de honvédeink bizonyítottak az 1848-49-es szabadságharcban is a jóval erősebb császári csapatokkal szemben" - fogalmazott Hende Csaba. "Az is a honvédelem fontos törvénye, hogy ha egy ország nem tartja el a katonáit, akkor kénytelen lesz ezt más nemzet honvédeivel megtenni. Ezt a törvényt a történelem írta, ezért jó, ha tudomásul vesszük és megfogadjuk", hangsúlyozta. "A jövő itt van mindig velünk. Amit ma megteszünk és megismerünk, az egyben a jövő is. A jövő ti vagytok, egy idő múlva rátok lesz bízva a haza és a nemzet sorsa! Ezért nem mindegy az, hogy a fiatalok honvédelmi képzése a napjainkban hogyan alakul", szólt a haditorna résztvevőihez.

(forrás és részletek: wingtsun.hu)

Vissza

Wtdt.hu - oldal megosztása