Menü
Wtdt.hu
Egy különleges kung-fu stílus, kimagasló önvédelmi értékkel
Nyitó oldal  Érdekességek  Hírek  Olimpiai és világbajnokok a kecskeméti Wing-Tsun kolostorban
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Jelentkezz be és fedezz fel még több érdekességet a
Wing Tsun világából!

Bejelentkezés

A bejelentkezéshez szükséges adatokat az oktatódtól kaphatod meg.

Olimpiai és világbajnokok a kecskeméti Wing-Tsun kolostorban

Tizenhetedik alkalommal nyitotta meg kapuit a kelet-európai országok központi székhelyének számító, kecskeméti Wing-Tsun kolostor. Ebben a 100 nm-es, tradicionálisan berendezett kung-fu központban minden nyáron egy hetes edzőtábort tartanak.

Negyedévszázaddal ezelőtt, egy akkor 15 éves katonatelepi fiatalember Máday Norbert, elhatározta, hogy kungfu-t szeretne tanulni.  Miután Magyarországon erre akkor még nem volt lehetősége, a szomszédos Jugoszláviába tanulta meg az alapokat. 1986-ban pedig megnyitotta első iskoláját Kecskeméten. Ezt követően előbb országszerte majd határainkon túl is bemutatókkal népszerűsítette a stílust, instruktorokat, mestereket képzett, újabb klubok megnyitására ösztönözte őket. Rövid időn belül a Wing Tsun kung fu lett - tanulóinak és mestereinek létszáma alapján - Magyarország legnépszerűbb kung fu stílusa.

A hétfőn kezdődő egy hetes edzőtáborban megfordult többek közt Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a wing tsun kung-fu harmadik fokozatú mestere, a kenus olimpiai és világbajnok Pulai Imre, a többszörös Európa- és Világbajnok, olimpiai bronzérmes Kozmann György és Csabai Edvin.

Máday Norbert iskolájának alapvető célja, hogy önfegyelemre, egymás iránti türelemre és segítő szándékra, illetve az idősebbek és tapasztaltabbak iránti tiszteletre neveljen.  Közössége révén pedig otthont és „családot” adjon annak, akinek szüksége van rá, valamint helyes utat mutasson a fiatalabb generációnak szabadidejük értelmes eltöltésére.

Nézd meg a videót.

(Forrás: http://kecskemetitv.hu/)

Vissza

Wtdt.hu - oldal megosztása