Menü
Wtdt.hu
Egy különleges kung-fu stílus, kimagasló önvédelmi értékkel
Nyitó oldal  Érdekességek  Hírek  Wing Tsun Kung Fu Jubileumi Gála – 25 éve Szegeden
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Jelentkezz be és fedezz fel még több érdekességet a
Wing Tsun világából!

Bejelentkezés

A bejelentkezéshez szükséges adatokat az oktatódtól kaphatod meg.

Wing Tsun Kung Fu Jubileumi Gála – 25 éve Szegeden

A nemzetközi rendezvényen litván, lengyel és romániai instruktorok mellett magyar oktatók léptek színpadra: minden szereplő iskola az ezerarcú Gyönyörű Tavasz Kung Fu legendájának, alkalmazásának, útjának és hasznának egy-egy mozzanatát jelenítette meg a népes közönség előtt.

Jelen volt szervezetünk vezetője, Dai-Si-fu Máday Norbert immáron nagymesterként családjával, helyettese, Széll Gábor Si-hing tanítványai és fia társaságában érkezett. A több mint 500 főt számláló rendezvényre az ország minden tájáról érkeztek a nézők, a legnépesebben természetesen a helyi klubok diákjai, azok hozzátartozói voltak. A rendezvényt a három Csongrád megyei vezető oktató – Si-hing Kerekes Csaba, Si-mei Kovács Eszter és Si-hing Bágyi János – szervezte, ketten közülük a városban iskolákat vezetnek.

A gálát megelőző területi szemináriumon részt vett a Si-fu Marek Mikulski vezetésével érkező lengyel csapat, népes diáktábort vonultatott fel a szemináriumon részt vevő valamennyi oktató. A diákok nagyon hasznos harci technikákat tanultak a Si-fujuktól, alkalmuk nyílt kérdezni a nagymestertől, majd előtte vizsgát tehettek a következő fokozatukra megkövetelt szakmai anyag elsajátításáról.

A hónapokig tartó lázas készülődés délelőtti csúcspontja, a főpróba Széll Si-hing irányításával és segítségével zajlott le – lehetőséget adva az utolsó igazítások elvégzésére.

A gálaműsorra érkezőket a bejáratnál a három megyei oktató hosszú „kemény munkája” állomásait felelevenítő fényképeinek tablója fogadta, valamint a tombola árusok. A szinte teljes egészében Si-fu által felajánlott értékes nyeremények a műsor egy rövid szünetében találtak gazdáikra, számukra még emlékezetesebbé téve ezt a várva várt novemberi napot.

A színpadon elsőként Dai-Si-funk fiával, Botonddal és Darius Gradowski Si-fuval, valamint a Csongrád megyei gyermekekkel mutatta be a „Kis gondolatot”, első formagyakorlatunkat, megnyitva egy rövid, kedves beszéddel a műsort.

Ez után az oktatók egymást váltva adták elő csiszolgatott műsorukat, ki-ki a hozzá legközelebb álló módon: volt aki villámgyors chi-saut mutatott be bekötött szemmel, volt aki metrón harcolt vagy a legenda egyes elemeit elevenítette fel úgy, ahogy azt csak kung-fu mesterek képesek, hivatásos színészek nem! A bemutatókat népművészeti népdal éneklése követte hivatásos énekesnő előadásában, de anyanyelvi kínai és japán előadók is segítettek ázsiai hangulatot hozni a városba. Már meg sem lepődünk, ha egy harcművészeti gálán a műsorvezetők összeverekednek, de hogy könnyed hangvételű női önvédelmi bemutatóval nevettetik meg a közönséget, az még a sokat látottakat is meglepte.

A gálaműsor során kiváló szakmai tudását mutatta be Si-Fu Linas Gudonavicius litván vezető oktató, aki másfél ezer kilométerről érkezett a dél-magyarországi városkába, hogy bemutatójával tovább színesítse a programot. Si-Fu Linas külön tapsot kapott a nézőktől és mestertársaitól, mivel egy héttel érkezése előtt adta át neki Dai-Si-fu Máday Norbert az 5. mesterfokozatot.

Szavakba önteni a közönség folyamatos fojtott figyelmét, a színfalak mögötti feszült összpontosítást, és az ezekkel járó érzelmi töltetet nem lehet, ahogy elfelejteni sem a pillanatokat, amikor ötszázan egyszerre vettek nagy levegőt, vagy csapták össze tenyerüket.

A műsor záró mozzanata, amely a mesterek formagyakorlatát mutatta be egyedi progresszív színpadi kivitelben több, nem kung-fu tanítvány szerint is megindító, szívhez szóló volt. Ennek csúcspontja pedig Si-funk arany csíkos mester uniformisban történt élre állása volt mester diákjainak körében. A közönség mosolygó és meghatott arcait a himnuszhoz való vigyázzba állás ismét egyesítette. A mesterek és a közönség is együtt énekeltek, a körünkben ismeretlennek számító énekesnőt is teljesen meghatva.

Si-fu és családja, valamint a messziről érkezett külföldi vezető oktatók vehettek át városi és tájegységi jellegzetességgel bíró ajándékokat.

Ami ez után következett, az mindenkit váratlanul lepett meg, csak a vezetőnk mosolygott higgadtan: ötödik mesterfokozattal minősítette Si-fu több mester munkáját: Először Kovács Eszternek, aztán Kerekes Csabának, majd Fenyvesi Csabának és Bágyi Jánosnak, végül pedig a két lengyel vezető instruktornak Marek Mikulskinak és Darius Gradowskinak gratulált Si-fu a kitartó munkájához.

A kitüntetett oktatók tudják, ez az elismerés egy állomás csupán, egy belső út külső állomása, amit nem ablakba kitenni, hanem a szívükbe zárni érdemes.

Si-mei Kovács Eszter, aki a korábbi sérülésétől nem megtorpanva, hanem új erőre kapva vette át az ötödik mesterfokozatot, ezzel a világ legmagasabb fokozatú női Leung Ting Wing Tsun oktatójává vált, Si-hing Kerekes Csaba, Si-hing Bágyi János és Si-hing Fenyvesi Csaba a kevés főt számláló széles sávos mesterek csoportjának kiérdemelt tagjává vált. A két lengyel vezető instruktor méltó előlépése a az E.E.W.T.O. lengyelországi megerősödésének ékes példája.

Vissza

Wtdt.hu - oldal megosztása