Menü
Wtdt.hu
Egy különleges kung-fu stílus, kimagasló önvédelmi értékkel
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Jelentkezz be és fedezz fel még több érdekességet a
Wing Tsun világából!

Bejelentkezés

A bejelentkezéshez szükséges adatokat az oktatódtól kaphatod meg.

Si-Jo Leung Ting Nagymester Magyarországon, 2010. november

A leglelkesebb tanítványok kétség kívül minden évben várják az őszt, amikor Leung Ting Nagymester érkezik hozzánk a Magyar Wing Tsun Egyesület legfontosabb rendezvényén. Idén a szokásostól eltérően két napon át tanított Si-Jo, valamint az oktatóknak, asszisztenseknek, bátor haladóknak még egy nap rendelkezésre állt. Hosszú idő ez, szinte egy fél nyári tábor, mégis olyan rövid. Nagyon jó volt látni, hogy a Si-Jo Leung Ting mozgása, dinamikája, humora, kedvessége mit sem változott. Az oktatói napon úgy röpködtek az emberek a kezei által, hogy öröm volt nézni. Ösztönzőleg kellett hogy hasson az idősebb életkorú tanítványokra, hogy láthatták egyenes testtartását, figyelmes tekintetét, gyors mozgását.

A jó kung fu tanuló tudja mire kell figyelni. Tudja, hogy a mester előtte jár az úton, viszi a lámpást, mutatja merre van a helyes irány. Ahogy Si-Jo idén is elmondta, nem azért jött hogy új, soha nem látott technikát tanítson. Arra ott vannak a Wing Tsun rendszer formagyakorlatai és az instruktorok munkája a klubokban. Azért jött, hogy a mozdulatok helyességét, alkalmazását, időzítését, harci taktikát, helyes edzésmódszereket tanítson. Egy nagyon, nagyon magas szintről nézve.

(forrás és további részletek: wingtsun.hu)


Leung Ting szeminárium 2010

részletek az Instruktoroknál, vagy emailben.


Sportágválasztó Nyíregyházán

Sikeres és színvonalas sportágválasztó hétvégét tudhat maga mögött a Magyar Wing Tsun Egyesület Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei instruktor gárdája és a megye egész területéről érkező Wing-Tsun tanítványok! Amelyet a következő köszönő levél bizonyít:

”A résztvevők, a vendégek és a szervezők véleménye alapján a Nagy Sportágválasztó nyíregyházi rendezvénye elérte célját. Csodálatos időben, szép környezetben egy hangulatos rendezvény keretében nyílt lehetősége a fiataloknak arra, hogy 30 sportággal ismerkedjenek.

Megköszönöm lelkiismeretes felkészüléseteket, aktív, kitartó részvételeteket!

Glückmann Pál, NyVSC elnök„

Különböző küzdősportok mesterei is szívesen kipróbálták a Wing Tsun Kung Fu legnépszerűbb gyakorlóeszközét, a Fabábut. Többek között a világbajnok ökölvívó, 3 danos Kyokhusin Karate mester és karate tanítványok is.

(forrás: wingtsun.hu)


Bemutató Dunakeszin 2010.10.05

Bemutató ideje: 2010. október 05. Kedd, 18:30
Helye: Dunakeszi, Garas út 26., Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola
Edzések ugyanitt minden kedden es csütörtökön 18:30-tól.

Érdeklődni lehet, Nagy Ádám instruktornál a +36 30/921-71-83-as számon, vagy a nagy.adam[kukac]wingtsun.hu email címen.

A dunakeszii iskola.


Bemutató Vácon 2010.10.04

Bemutató ideje: 2010. október 04. Hétfő, 18:30
Helye: VÁC, Zichy utca 16-18 szám alatti Általános Iskola.
Edzések ugyanitt, minden hetfőn és szerdán, 18:00-tól.

Érdeklődni lehet, Nagy Ádám instruktornál a +36 30/921-71-83-as számon, vagy a nagy.adam[kukac]wingtsun.hu email címen.

A váci iskola.


Dél-pesti gyerekcsoport bemutató (5-12 év) 2010.09.28

Bemutató ideje: 2010. szeptember 28. Kedd, 18:30
Helye: Pannónia Általanos Iskola, XIX. ker Pannónia út 12. (A Wekerle-telepen, az EUROPARK közelében)
Edzések ugyanitt minden kedden es csütörtökön 18:30-tól.

Érdeklődni lehet, Pelcz Anita a +3620/287-35-45-ös számon vagy a pelcz.anita[kukac]wingstun.hu email címen.

A XIX. kerületi iskola.


Bemutató a XIX. kerületben 2010.09.28

Bemutató ideje: 2010. szeptember 28. Kedd, 18:30
Helye: Pannónia Általanos Iskola, XIX. ker Pannónia út 12. (A Wekerle-telepen, az EUROPARK közelében)
Edzések ugyanitt minden kedden es csütörtökön 18:30-tól.

Érdeklődni lehet, Drusza Támásnál a +36 20/217-82-32-es számon vagy a drusza.tamas[kukac]wingstun.hu email címen.

A XIX. kerületi iskola.


Bemutató a XVIII. kerületben 2010.09.20

Bemutató ideje: 2010. szeptember 20. Hétfő, 18:30
Helye: Eötvös Lórand Általános Iskola, XVIII. Lakatos U. 30.
(A Lakatos lakótelepen, a 82-es busz vonalán)
Edzések ugyanitt minden hétfön es szerdán 18:30-tól.

Érdeklődni lehet, Hubert Norbert második mesterfokozatú oktatónal a +36 70/384-69-39-as számon vagy a hubert.norbert[kukac]wingtsun.hu email címen.

A XVII. kerület iskola.


Oktatás a Rendőrtiszti Főiskolán

Wing Tsun Kung-fu önvédelmi oktatás folyik már több éve a Rendőrségnél, a Vám- és Pénzügyőrségnél, a Közterület Felügyeletnél, a Honvédségnél, valamint több középiskolánkban rendvédelmi és honvédelmi tagozatokon.

A Rendőrtiszti Főiskola rektorhelyettesének felkérésére a Magyar Wing Tsun Egyesület legmagasabb fokozatú oktatói vállaltak szerepet az első éves hallgatók pusztakezes felkészítésében. A 175 leendő rendőrtiszt lelkesen vetette bele magát a gyakorlásba. A tananyagban harci és önvédelmi gyakorlatokat egyaránt alkalmazhattak, melyekben különböző ütések, rúgások, valamint fogások elleni védekezések kerültek be. Az itt elsajátított önvédelmi technikákat a gyakorlatban könnyen kivitelezhetőnek, hatékonynak és gyorsan alkalmazhatónak találták. Ennek fényében további sikeres és hasznos együttműködés reményében folyik majd a tanítás, hogy rendőreink felkészülten nézhessenek szembe a felmerülő kiélezett szituációkkal és az egyre veszélyesebb világ kihívásaival. (forrás: wingtsun.hu)


Olimpiai és világbajnokok a kecskeméti Wing-Tsun kolostorban

Tizenhetedik alkalommal nyitotta meg kapuit a kelet-európai országok központi székhelyének számító, kecskeméti Wing-Tsun kolostor. Ebben a 100 nm-es, tradicionálisan berendezett kung-fu központban minden nyáron egy hetes edzőtábort tartanak.

Negyedévszázaddal ezelőtt, egy akkor 15 éves katonatelepi fiatalember Máday Norbert, elhatározta, hogy kungfu-t szeretne tanulni.  Miután Magyarországon erre akkor még nem volt lehetősége, a szomszédos Jugoszláviába tanulta meg az alapokat. 1986-ban pedig megnyitotta első iskoláját Kecskeméten. Ezt követően előbb országszerte majd határainkon túl is bemutatókkal népszerűsítette a stílust, instruktorokat, mestereket képzett, újabb klubok megnyitására ösztönözte őket. Rövid időn belül a Wing Tsun kung fu lett - tanulóinak és mestereinek létszáma alapján - Magyarország legnépszerűbb kung fu stílusa.

A hétfőn kezdődő egy hetes edzőtáborban megfordult többek közt Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a wing tsun kung-fu harmadik fokozatú mestere, a kenus olimpiai és világbajnok Pulai Imre, a többszörös Európa- és Világbajnok, olimpiai bronzérmes Kozmann György és Csabai Edvin.

Máday Norbert iskolájának alapvető célja, hogy önfegyelemre, egymás iránti türelemre és segítő szándékra, illetve az idősebbek és tapasztaltabbak iránti tiszteletre neveljen.  Közössége révén pedig otthont és „családot” adjon annak, akinek szüksége van rá, valamint helyes utat mutasson a fiatalabb generációnak szabadidejük értelmes eltöltésére.

Nézd meg a videót.

(Forrás: http://kecskemetitv.hu/)


Wtdt.hu - oldal megosztása